2010-12-13 16:38:22• hírek • Szatmár.ro

Jól szerepeltek a csedregiek

Sikerként könyvelhetik el a betlehemestalálkozón való szereplést a csedregiek.

A Kökényesd községhez tartozó település betlehemes csoportja tizenötödjére vett részt a Nemzetközi Betlehemes Találkozón, amelyet ezúttal is Debrecenben szerveztek meg.

Szemák Miklós, görög-katolikus parókus szerint a „királyos betlehemes játék" iránt nagy volt az érdeklődés, az ugyanis az egész Kárpát-medencében egyedülállónak számít. Csedregben ezt a fajta játékot minden évben kizárólag egy csoport szokta előadni: mindig a legnagyobbak.

- A városban több szabadtéri színpad volt felállítva: e mellett este a művelődési központ színpadán is elő kellett adni a jelenetet. A szervezők kifejtették: nagyon örülnek, hogy rendszeresen részt veszünk a találkozón, amelynek érdekes szjnfoltjai vagyunk - magyarázta el a parókus, hozzátéve: az oklevél és a könyvajándékok mellett ezúttal emlékplaketteket is kaptak, lévén, hogy jubileumi találkozóról volt szó. A Nemzetközi Betlehemes Találkozót előbb Budapesten, majd Kecskeméten szervezték meg, egy ideje pedig Debrecen ad otthont a magyarországi, szerbiai, szlovákiai, erdélyi kárpátaljai csoportok fesztiváljának.


Csedregi betlehemesek
Csedregi betlehemesek


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: